Bron: contactzutphen.nl

Genieten tijdens Havendagen Jachthaven Noorderhaven 2022

Tekst en foto (In de haven werd met Optimistjes gezeild. Foto: Theo van der Heijden) zijn afkomstig van contactzutphen.nl

ZUTPHEN – De Jachthaven Noorderhaven wil een actief en levendig middelpunt zijn van de nog steeds uitbreidende wijk Noorderhaven. Het afgelopen weekend zijn voor de tweede maal de Havendagen Noorderhaven gehouden in samenwerking met Het Koelhuis, de Hanzestedensloepen en Modelbootvereniging Atlantis. Daarnaast waren er activiteiten voor de jeugd. Ondanks het lage waterpeil van de IJssel konden de havendagen gewoon doorgang vinden. De Jachthaven Noorderhaven had nog voldoende diepte om alle activiteiten plaats te laten vinden en zelfs in de haven te varen.

De tweede editie van de Havendagen van Jachthaven Noorderhaven begon vrijdag eind van de middag met een optreden van de band Bart & Alex in Het Koelhuis, waar de aanwezigen volop van genoten.

Activiteiten op het water
Op zaterdag was het schitterend weer en genoten jong en oud van de diverse bezienswaardigheden en activiteiten. De Modelbootvereniging Atlantis uit Zutphen was aanwezig met een 30-tal modelboten zoals speedboten, zeilboten, een schaalmodel van de Kameleon en een schitterende sleepboot. De speedboten hielden een korte race in de haven en bereikten snelheden tot wel 50 km/uur.

Er werd volop gebruik gemaakt van de gratis korte rondvaarten die konden worden gemaakt met de Hanzestedensloepen. Ook de Brandweer Zutphen was aanwezig met hun reddingsboot.

Een uitgebreide filmische impressie staat op de website van de Jachthaven Noorderhaven.