Stichting Leergeld Zutphen zoekt vrijwilligers

In Nederland leven veel kinderen in gezinnen die met minimale inkomsten moeten rondkomen. Deze kinderen kunnen vaak niet meedoen aan activiteiten waarvoor betaald moet worden. Er is te weinig geld binnen het gezin. Leergeld vindt het ontoelaatbaar dat om die reden kinderen niet mee kunnen doen. Ons doel is: Alle kinderen mogen meedoen! Gelijke kansen voor iedereen.

Stichting Leergeld Zutphen wil kinderen uit de gemeente Zutphen helpen om wél mee te doen met sport, school, muziek & Creativiteit, zwemles of culturele activiteiten. Met de hulp van Leergeld kunnen kinderen net als de andere leerlingen wel leren zwemmen, op de fiets naar school en het huiswerk thuis op de computer maken. Wij geven materialen of vouchers voor de kinderen zonder dat er geld overgemaakt wordt.

Leergeld Zutphen is een vrijwilligers organisatie. Wij werken grotendeels van donaties, giften en subsidie van de gemeente Zutphen. Mede door verdere samenwerking met de gemeente Zutphen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die onze organisatie willen versterken.

Het gaat hierbij om intermediairs die mensen veelal thuis bezoeken en hen helpen de juiste aanvragen te doen zodat de kinderen geholpen kunnen worden.

Daarnaast zoeken wij mensen die de aanvragen administratief verwerken en betalingen kunnen verrichten naar de diverse organisaties en verenigingen waar de kinderen sporten of spullen gehaald hebben.

Noorderhaven is een nieuwbouwwijk waar zich zowel mensen uit Zutphen als uit andere regio´s in Nederland zich vestigen. Door als vrijwilliger te werken bouwt u tevens aan een  netwerk in een nieuwe omgeving.

Geïnteresseerd geraakt om een bijdrage te leveren dan wel nadere vragen gekregen. Kijk op onze site www.leergeldzutphen.nl of neem contact op met de voorzitter van de stichting Jan Aandewiel 0651381137