De Mars wordt groen

We worden ons steeds meer bewust van de veranderingen in het klimaat. De gemeente Zutphen heeft met een aantal partijen een plan gevat de Mars groener te maken: “De Groene Mars”. In dit plan staat welke stappen gezet gaan worden de Mars op een aantal heel belangrijke te veranderen waardoor de omgeving koeler wordt, natter binnen een omgeving van grote biodiversiteit.

De Mars is het industrieel gebied dat aan de noordwestzijde van Zutphen gelegen is. Noorderhaven is daar een belangrijk onderdeel van. Daarom is het van belang dat er naar oplossingen wordt gezocht om zowel het industriegebied als het woongedeelte in optimale conditie te krijgen. Onderstaand citaat geeft weer wat en waarom het plan is opgezet.

“De gemeente Zutphen wil de komende jaren aan de slag met het vergroenen en verkoelen van de meest hittegevoelige plekken in de stad, waaronder bedrijventerrein De Mars. Dit doen we niet alleen voor, maar vooral ook samen met het bedrijfsleven. Een groen bedrijventerrein heeft allerlei voordelen voor bedrijven: het zorgt voor een stijging van de werknemerstevredenheid, een betere arbeidsproductiviteit, een daling van het ziekteverzuim en een toename van de vastgoedwaarde.” 

Hoe een en ander in zijn werk gaat zal later in 2024 uitgebreid op deze site te lezen zijn.