Picasso?

Op 10 november stonden de deuren wagenwijd open voor iedereen die belangstelling had voor het nieuwe gebouw van Kompaan aan de Coenensparkstraat. Dat deze belangstelling groot was, was te verwachten. Ook het wijkteam Noorderhaven was er om te zien hoe de opleiding van VMBO er tegenwoordig uitziet en gestalte krijgt. Daar hoorde natuurlijk een passend geschenk bij. Het zou de bewoners van Noorderhaven moeten verbinden met de gloednieuwe school. Het idee werd gelanceerd om iets te laten maken door een van de bewoners van Zozijn. Kunstenaar/cliënt Margreet heeft in opdracht van het wijkteam een prachtig schilderij gemaakt dat uit het atelier van Picasso afkomstig had kunnen zijn.

Om dat schilderij te kunnen maken was natuurlijk veel tijd nodig. Maar Marleen heeft – letterlijk – met verve er een prachtig werkstuk van gemaakt. Met heel veel plezier werd dit schilderij niet alleen door Margreet gemaakt maar ook vervolgens door het wijkteam overhandigd aan enkele scholieren van Kompaan om op hun school een prachtige plek te krijgen.

Het schilderij evenals heel veel andere kleurige zaken worden gemaakt in het atelier Warempel aan de Coenensparkstraat. Het is zeer de moeite waard er eens binnen te stappen. Ook kunt u er terecht voor een kop heerlijke koffie of cappuccino.